
Vücuttaki Yağ Nasıl Yakılır?
Vücutta yer alan yağların etkili bir şekilde yakılması için gün içerisinde yapılması gereken bazı hareketler ve buna bağlı olarak dikkat edilmesi gereken davranışlar vardır. Vücuttaki yağ nasıl yakılır sorusuna cevap olarak sayılabilecek pek çok faktör bulunur. Diyet Saatim web sitesi tarafından verilen diyet listelerinin yanı sıra uygulanabilecek kısa egzersizlerle de yağ yakımı sağlanabilir.
Su Tüketimi
Vücuttaki yağları dengeli ve kalıcı bir şekilde yakabilmek için gün içerisinde bol bol su tüketmek gerekir. Alman araştırmacılar tarafından yapılan testler günde 2 bardak soğuk su içmek, metabolizma hızının yaklaşık %30 oranında artacağını öngörmüştür. Vücuttaki yağ nasıl yakılır sorusuna cevap arayanlar için çeşitli yağ yakıcı diyet programları da uygulanabilir.
Yavaş Sindirilen Karbonhidrat Tüketimi
Tam buğday ekmeği, esmer pirinç ve yulaf gibi besinler vücudun insülin seviyesini düşük tutar. Karbonhidrat bakımından zengin olan bu besinler vücutta oldukça yavaş bir şekilde sindirilir ve ani insülin çıkışlarını önler. Tam tahıllı kaynaklarla beslenen ve düşük kalorili besinleri hayatına alan kişilerin, düşük kalorili ancak rafine ürün tercih eden kişilere göre daha hızlı yağ yaktıkları yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.

Vücuttaki Yağ Nasıl Yakılır?
Yağ Tüketimi
Yağ tüketimi sanıldığının aksine vücuttaki yağ oranını yükseltici değil, azaltıcı bir eylemdir. Omega-3 gibi balık yağları günlük kalori alımının %30 oranında sağlıklı yağlardan gelmesine yardımcı olur. Sardalye, alabalık, somon gibi balıkların tüketimi de kendi içlerinde bulunan sağlıklı yağın tüketimi anlamına gelir.
Yağ tüketimi yapılacak olan diğer besinler arasında;
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- Ceviz
- Fıstık ezmesi yer alır.
Turunçgil Tüketimi
Turunçgil olarak biline meyve, sebze ve bakliyatların tamamı C vitamini ve lif bakımından oldukça zengindir. Vücudun kısmi ya da kalıcı felçten korunmasına yardımcı olan turunçgiller, yağ yakımında da vücuda destek olur. Turunçgillerden biri olan greyfurtun insülin seviyesini düşürücü etkisi yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Günlük öğünlerin bir kaçında yarım greyfurt tüketimi yapmak, yağ yakımı için idealdir.
Avokado Tüketimi
Tekli doymamış yağ içeren avokado, vücutta yağ depolanmasının önüne geçer. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmesi gün boyu yağ depolanmasının engellenmesine yardımcı olur. Kalsiyum emilimini geliştiren ve insülin salınımını azaltan avokado, manoheptuloz içerir. Vücuttaki insülin seviyesini düşük tutmak yağ yakabilmek için gereklidir. Bu nedenle insülini düşük tutacak olan besinlerin tüketilmesi gerekir. Avokado da bu besinler arasında yer alır. Çeyrek miktarda avokado salatalara ya da sandviçlere eklenerek tüketilebilir.
Kalsiyum Alma
Kalsiyum vücuttaki yağ yakımını teşvik edebilme özelliğine sahiptir. Süt ve süt ürünleri kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle gün içerisinde süt, peynir ve yoğurt gibi ürünlerin tüketimi yapılmalıdır. Kalsiyumun içerisinde bulunan kalsitriol hormonu vücudun yağ üretiminin önüne geçer. Sabah kahvaltılarında az yağlı lor peyniri ile gün içerisinde süzme yoğurt tüketimi yapmak, yağ yakımını tetikleyici bir faktördür.
Elma Tüketimi
Elmanın içerisinde yer alan polifonel adı verilen bileşenler vücudun yağdan kurtulabilmesi için oldukça önemlidir. Vücutta yağın depolanmasının önüne geçen ve yağ üretimini azaltan elmanın içerisinde 200 mg polifonel bulunur. Vücutta bulunan yağları yakmak ve kilo alımının önüne geçebilmek adına verilen besinlerin tüketimine özen göstermek gerekir. Bunun yanı sıra hafif ya da yüklü ağırlık kaldırmak, gün içerisinde tempolu şekilde hareket etmek ve yürüyüş yapmak da yağ yakımını destekler. Vücudun yağ depolamasına engel olan besinler ile yakıcı besinlerin birlikte alımı ideal olacaktır.